Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація підписала договір соціального партнерства з мережею медичних діагностичних центрів «Експерт»

Харківська облдержадміністрація підписала договір соціального партнерства з мережею медичних діагностичних центрів «Експерт»

Харківська облдержадміністрація підписала договір соціального партнерства з мережею медичних діагностичних центрів «Експерт». Договір підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма та генеральний директор мережі медичних діагностичних центрів «Експерт» Володимир Ященко. Як повідомив Ігор Шурма, відповідно до договору щомісяця 10 дітей – жителів Харківської області будуть проходити поглиблене діагностичне обстеження на безоплатній основі в умовах діагностичних центрів «Експерт», які розташовані у м.Харкові. В першу чергу для проведення діагностичних досліджень будуть направлятися діти, хворі на онкологічні та онкогематологічні захворювання, а також діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким проводяться поглиблені обстеження в умовах ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків» НАМН України. 

«Найактуальнішою темою для суспільства є виховання майбутнього покоління. На превеликий жаль, є така категорія дітей, як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Для реалізації соціальних ініціатив Президента України в Харківській області розвернута широкомасштабна робота в усіх напрямках. Зокрема, в сфері медичного обслуговування цієї категорії дітей. Раніше був підписаний договір з Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України, де проходять медичні огляди та лікуються діти, які виховуються в прийомних сімях та дитячих будинках сімейного типу. Сьогодні ми зробили черговий крок, підписавши договір з мережею «Експерт». Це дозволить ще більш точно встановлювати діагнози та призначати необхідне лікування», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. Станом на 1 грудня 2012 року на обліку в закладах охорони здоров’я Харківської області перебуває 171 дитина з онкологічною та 150 – з онкогематологічною патологією. Щорічно вперше онкологічна патологія діагностується у 20–25 дітей, онкогематологічна – у 30.

В області проживає 4767 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В області створено 62 дитячих будинки сімейного типу та 321 прийомна родина, в яких виховуються 962 дитини.