Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для більш якісного виконання обов'язків штат соціальних працівників у Харківській області необхідно збільшити на 300 одиниць

Для більш якісного виконання обов'язків штат соціальних працівників у Харківській області необхідно збільшити на 300 одиниць

Як повідомив у ході програми «Час влади» в ефірі обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент між керівництвом області і профільним міністерством ведуться переговори про збільшення кількості соціальних працівників на Харківщині ще на 300 штатних одиниць. «Нам за розрахунками Міністерства соціальної політики була визначена цифра соціальних працівників - 611. За нашими розрахунками - їх повинно бути 911. Ми перебуваємо в переговорному процесі. Це не завжди швидкий процес, але, головне, що міністерство нас чує, і на наступний рік, я думаю, кількість ставок вдасться збільшити», - повідомив глава області.

За його словами, одна з найважливіших місій соціальних працівників - запобігання розпаду сімей, які потрапили в складні життєві обставини, що дозволяє вберегти дітей від так званого соціального сирітства.

«У Харківській області щорічно сиротами стає більше 700 дітей, з них близько 600 дітей - соціальні сироти. Тому Президент наприкінці минулого року, ставлячи завдання про переорієнтування соціальних працівників, дав нам і певні додаткові механізми. По всій країні було введено близько 12 тисяч нових посад - соціальних інспекторів, які повинні працювати на попередження соціального сирітства. Кожен з соціальних працівників має на своїй території виявляти всі сім'ї, які потребують додаткової підтримки держави, і робити все для того, щоб складна життєва ситуація, в яку потрапляють люди, не призвела до збільшення кількості діток, чиї батьки позбавлені батьківських прав», - сказав Михайло Добкін.