Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект «Село майбутнього» передбачає залучення в Харківську область більше 143 мільйонів доларів інвестицій

Проект «Село майбутнього» передбачає залучення в Харківську область більше 143 мільйонів доларів інвестицій

Проект «Село майбутнього» увійшов до числа найбільш перспективних проектів, які на Харківщині будуть реалізовані спільно з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України. За його допомогою планується дати серйозний поштовх розвитку сільського господарства в регіоні, - підкреслив сьогодні в ході Міжрегіонального інвестиційного форуму голова ХОДА Михайло Добкін. «Проект «Село майбутнього» передбачає залучення понад 143 млн. дол. інвестицій в наш регіон. В рамках проекту планується створення селекційно-генетичного центру для поширення в Україні високопродуктивних корів голштинської породи, що дають в 2,5 рази більше молока, ніж ми отримуємо від українських корів з низькою генетикою. Також заплановано будівництво молочної ферми на 3000 дійних корів і комбікормового комплексу. Крім цього буде організовано вирощування кормів на площі 9100 га та створена на основі кращого світового досвіду нова система контролю якості молока та ведення обліку племінного стада», - сказав голова області.

Також на площі 20 га планується будівництво тепличного господарства, а на площі 990 га буде організовано вирощування плодоовочевої продукції на зрошуваних полях на відкритому грунті. Для зберігання плодоовочевої продукції планується будівництво овочесховища з холодильним складом на 45 тисяч тонн і пакувальним комплексом на 60 тисяч тонн.

Для забезпечення всього цього комплексу висококваліфікованою робочою силою проект передбачає будівництво сучасного житла для фахівців, а також створення системи безперервного підвищення кваліфікації працівників агропромислового комплексу за допомогою дистанційного навчання.