Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За поточний рік порушено 35 кримінальних справ за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом

За поточний рік порушено 35 кримінальних справ за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом

Органами і підрозділами ГУ МВС України в Харківській області постійно здійснюються заходи щодо виявлення, припинення та попередження незаконних операцій з металобрухтом кольорових та чорних металів, попередження фактів розкрадання металу на підприємствах, в установах та організаціях, припинення роботи несанкціонованих пунктів приймання металобрухту, а також пунктів, що працюють без ліцензії. Про це повідомила під час селекторної наради начальник управління економічного моніторингу розвитку регіону Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Майборода. В ході здійснення відповідних заходів за поточний рік порушено 35 кримінальних справ за ознаками ст.213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) та складено 192 матеріали щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачене ст. 164-10 КУ АП (порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом).

За інформацією управління Служби Безпеки України в Харківській області, у поточному році проведено 23 перевірки підприємств, що здійснюють приймання, заготівлю та переробку металобрухту на території м. Харкова та області.

«За результатами проведених перевірок, контролюючими органами складено 12 адміністративних протоколи стосовно посадових осіб підприємств, призупинено діяльність 10 підприємств, які здійснювали діяльність на необладнаних промислових майданчиках, скасовано 3 дозволи на виконання робіт у підприємств, що порушували умови виконання робіт підвищеної небезпеки», – зазначила Ольга Майборода.