Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Використання котелень на альтернативних видах палива дозволить економити до 1,5 млн. грн. за опалювальний сезон

Використання котелень на альтернативних видах палива дозволить економити до 1,5 млн. грн. за опалювальний сезон

«У зв'язку з постійним зростанням цін на природний газ, а також з метою економії бюджетних коштів на оплату послуг теплопостачання для опалення об'єктів соцсфери, в області проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтернативні види палива. Зокрема, така робота проведена в сел. Караван м. Люботин, а також у Богодухівському та Чугуївському районах», – зазначив у доповіді на спільному засіданні колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, коефіцієнт корисної дії котлів на твердому паливі, встановлених, зокрема, у котельнях сел. Караван та м. Богодухові, становить 92%. Використання альтернативних видів палива на цих котельнях дозволить економити від 10% до 20% бюджетних коштів щорічно. Також в Чугуївському районі 13 шкільних котелень були переведені з газу на паливні дрова, пелети і брикети. У цих котелень використання альтернативного палива дозволить економити до 1,5 млн.грн. бюджетних коштів за опалювальний період.

«Ми подивимося, як будуть працювати ці пілотні проекти протягом зими, порахуємо, у що вони реально обійшлися бюджету і якою буде економія. І якщо ми побачимо ті розрахункові показники, які були заплановані, то в наступному опалювальному сезоні будемо фінансувати тільки котли на альтернативних видах палива», – підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що моніторинг роботи цих котелень ведеться щодня, і висловив думку, що підсумком опалювального сезону стане значна економія коштів.