Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині реалізовано комплекс заходів зі спрощення ведення бізнесу

На Харківщині реалізовано комплекс заходів зі спрощення ведення бізнесу

Про це розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін на зустрічі з делегацією Європейської Бізнес Асоціації. Він зазначив, що з метою спрощення ведення бізнесу, створення сприятливого середовища та викорінення корупції на Харківщині, починаючи з 2010 року, розробляли цілий комплекс заходів. Основними з них стали: реформування дозвільної системи, відкриття Єдиного дозвільного центру та Центру надання адміністративних послуг. «Говорячи про реформування дозвільної системи, нам вдалося переконати керівників дозвільних органів в тому, щоб вони дали своїх представників в дозвільний центр, - зазначив Михайло Добкін. - Спрощення процедури реєстрації підприємницької діяльності я хочу теж віднести до активів, як і скасування економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів».

Також Михайло Добкін підкреслив, що черговим кроком, який піде на спрощення ведення бізнесу в регіоні, стало відкриття Центру надання адміністративних послуг.

«Ми об'єднали його з Єдиним дозвільним центром для того, щоб людям було зручно в одному місці отримувати практично весь спектр документів, - зазначив Михайло Добкін, - сьогодні у роботі Центру беруть участь 35 суб'єктів надання адміністративних послуг, які надають сумарно 100 адміністративних послуг. Найближчим часом в цьому центрі будуть надаватися 220 адміністративних послуг. Умови і для роботи співробітників, і для відвідувачів, на мій погляд, одні з кращих в Україні».