Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з досягнень уряду в сільському господарстві є відродження дотації для аграріїв

Одним з досягнень уряду в сільському господарстві є відродження дотації для аграріїв

В ефірі передачі «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, про те, що одним з досягнень уряду в сільському господарстві є відродження дотації для аграріїв. Інформація про дотації є загальнодоступною. «Що стосується відкритості, доступності будь-якої інформації Харківська область, я думаю, одна з лідерів в Україні, - зазначив Михайло Добкін. - Ті люди, які професійно працюють з бюджетними грошима, знають, де отримувати таку інформацію. Перш за все, це офіційний сайт ХОДА, сайти департаментів обласної державної адміністрації та інших структурних підрозділів. Є також районні державні адміністрації, які проводять певну роботу і, повірте, немає сьогодні проблем дізнатися про ті чи інші державні програми, завдяки яким можна отримати бюджетну дотацію за різними видами діяльності».

Михайло Добкін сказав, що сьогодні далеко не завжди аграрії хочуть отримувати дотації. Причин багато, насамперед - це складнощі в оформленні документів і велика кількість перевірок правоохоронних органів, які відстежують дуже строго будь-яке фінансування з бюджету.

Також голова ХОДА підкреслив, що в разі, якщо інформація про дотації необхідна фермерам і представникам приватних господарств, голови сільських рад зобов'язані пояснити їм, які саме дотації йдуть на вирощування великої рогатої худоби та які є преференції тим, хто займається виробництвом молока на домашніх подвір'ях, тощо.