Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року в Харківській області зареєстровано 84 ОСББ

З початку року в Харківській області зареєстровано 84 ОСББ

З початку року в Харківській області зареєстровано 84 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і станом на 22 листопада всього налічується 620 ОСББ. Для досягнення планових показників Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2015 роки у 2012 році в області необхідно було створити 193 ОСББ. Рівень виконання річного плану в середньому по області складає 44%. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. В той же час в минулому році за створенням ОСББ Харківська область посіла 2-е місце серед регіонів України. За аналогічний період 2011 року в області було створено 91 ОСББ і рівень виконання плану становив 96%.

На сьогоднішній день повністю виконані плани щодо створення ОСББ тільки в Борівському, Зачепилівському, Золочівському, Кегичівському, Краснокутському, Первомайському районах. У Чугуївському і Лозівському районах річний план перевиконано. Досить високий рівень виконання плану в Харківському районі – 93%, Дергачівському та Балаклійському районах – 88%, у Близнюківському районі – 75%.

«Такі показники свідчать про те, що в ряді районів і міст області не належним чином ведеться консультативно-роз'яснювальна робота: населення залишається недостатньо поінформованим про те, що таке ОСББ, які його переваги, як його створювати, і як надалі воно повинно функціонувати. Вважаю, що на місцях необхідно приділяти більше уваги всім питанням, що стосуються створення ОСББ», – зазначив Роман Грива.

Також він підкреслив, що планові показники створення ОСББ на 2013 рік значно перевищують план цього року – їх кількість необхідно буде збільшити до 1193, для чого необхідно буде створити 464 нових об'єднання.

Теги