Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито нову будівлю Харківського апеляційного господарського суду

Відкрито нову будівлю Харківського апеляційного господарського суду

Сьогодні за адресою пр. Правди, 13 відбулася урочиста церемонія відкриття нової будівлі Харківського апеляційного господарського суду. В урочистостях взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков, голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, голова Харківського апеляційного господарського суду Василь Кухар.

«Я хочу привітати всіх з цією подією. Не дарма кажуть, що можна побудувати будь-який будівлю, оснастити його найсучаснішою технікою, але якщо не буде людей, які здатні з максимальною користю для суспільства використовувати даний будинок, жодного діла з цього не буде. Я хочу побажати всьому суддівському корпусу з кожним місяцем, з кожним роком приносити в наше життя позитивні зміни. Ті зміни, на які давно чекає наш народ. Робити так, щоб бізнес, який приходить до нас в країну і робить свої кроки, відразу знав, що ризики ведення тут підприємницької діяльності зведені до нуля, в тому числі, і завдяки відкритій і максимально правосудній судовій системі», - сказав голова області.

Михайло Добкін зазначив, що і обласна, і міська влада завжди підтримуватиме будь-які ініціативи щодо поліпшення матеріально-технічної бази судової системи. Представники феміди, в свою чергу, в знак подяки вручили Михайлу Добкіну та Геннадію Кернесу почесні нагороди.

«Сьогодні воістину історична подія в житті суддівського співтовариства. Тому що ми відзначаємо відкриття такої чудової будівлі. На жаль, на сьогодні такі події бувають не часто, оскільки дуже складно створити такий технологічно облаштований комплекс. Тут все зроблено дуже ергономічно і для суддів, і для сторін: з розумінням того, в яких умовах повинно відправлятися правосуддя. Я хочу висловити подяку губернатору області Михайлу Добкіну та меру міста Геннадію Кернесу за допомогу, яку вони надають судовій влади Харківської області», - сказав голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков.

Після урочистого відкриття гості оглянули реконструйовану будівлю суду. За своїми характеристиками нова будівля суду не має аналогів в Україні, і є однією з найкращих, адже створені в ній умови для роботи відповідають високому призначенню суду – ефективному захисту прав та інтересів усіх учасників процесу. Відкриття будівлі співпало з ювілеєм – дев’яностою річницею утворення арбітражно-судової системи в Україні.

Теги