Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина святкує День працівників сільського господарства

Харківщина святкує День працівників сільського господарства

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства, в яких взяли участь аграрії Харківщини, голови райдержадміністрацій та керівники сільських господарств області. З професійним святом їх привітали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов. «Мені випала велика честь привітати з професійним святом людей, праця яких дозволяє в ці складні для України і багатьох європейських країн часи долати ті перешкоди, які постають перед нами кожен рік. Незважаючи на несприятливу погоду, складності фінансової системи і безліч причин, які для інших галузей економіки виявилися непереборним бар'єром, праця хліборобів дозволяє нашому регіону котрий рік поспіль бути в 5-ці областей за валовим збором зерна. Незважаючи на складну кон'юнктуру ринку, Харківська область сьогодні перебуває на 1 місці за темпами зростання виробництва молока. Зроблено ривок у тваринницькій галузі – наводиться порядок і вибудовується чітка система, яка дозволяє перетворити її із збиткової на прибуткову», – зазначив у привітальній промові Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що все менше і менше господарств області цілком залежать від погодних умов – завдяки сільськогосподарській науці сьогодні можна робити хороші прогнози на найближчу середньострокову перспективу. Користуючись новітніми науковими досягненнями, більше і більше агропідприємств закуповує нову, складну сільськогосподарську техніку і менше потерпають від природних катаклізмів.

«Від імені тримільйонної громади області хочу висловити подяку всім тим, хто свій день починає до сходу сонця, а закінчує коли сонця на небі вже немає», – додав губернатор.