Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожнє господарство Харківської області повністю готове до майбутніх снігопадів

Дорожнє господарство Харківської області повністю готове до майбутніх снігопадів

Сьогодні на 100% підготовлена вся техніка, яка буде задіяна в прибиранні снігу на дорогах комунальної власності, державного та місцевого значення Харківської області, а також у повному обсязі заготовлені пісок і сольова суміш. Про це повідомив в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Дорожнє господарство повністю підготовлено до майбутніх снігопадів та інших неприємностей – явищ, які нам може піднести природа», – зазначив він.

Валентин Дулуб також повідомив, що для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов'язаних з погіршенням погодних умов, в кожному населеному пункті були розроблені схеми розчищення доріг від снігу та прибирання території. Всього таких схем 783 – це 100%.

«Це один з важливих факторів і стимул для взаємодії райдержадміністрацій та дорожніх служб. До прибирання снігу повинні залучатися технічні засоби фермерських господарств і промислових підприємств, які знаходяться на території району, щоб кожна дорога, кожна вулиця, прибирання кожного села було прописано, техніка була закріплена за конкретною ділянкою. У будь-який момент керівник може за допомогою цієї схеми визначити, які заходи слід вжити і до кого звернутися, щоб ліквідувати замети та ожеледь», – підкреслив перший заступник губернатора.

Довідка. З метою забезпечення стабільного функціонування дорожнього господарства в осінньо-зимовий період 2012-2013 років підготовлено 500 од. снігоприбиральної техніки, або 100% плану, заготовлено 57,7 тис. тонн піску, що становить 109% до плану. Також, в області є запас технічної солі в кількості 7 тис. тонн. і 272 тонни соляного розчину для обробки дорожнього покриття у зимовий час.