Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фільм «Тореадори з Васюківки» став знаковою віхою в розвитку телевізійного кіно

Фільм «Тореадори з Васюківки» став знаковою віхою в розвитку телевізійного кіно

У свій час фільм «Тореадори з Васюківки» став знаковою віхою в розвитку телевізійного кіно, і сьогодні можна пишатися тим, що він був знятий силами Харківського обласного телебачення. Таку думку висловив сьогодні в ході творчої акції проекту «Харьковская сирень. PS» кінознавець, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський. До епохи великої культури відніс кінострічку і виконавець однієї з головних ролей, актор і режисер Олександр Бартеньєв: «Фільм «Тореадори з Васюківки» – це той дивовижний орієнтир, який допоміг мені побачити ту далеку зірку, до якої я йду все життя. Я закінчив перший театральний інститут, другий інститут, я працював в найрізноманітніших країнах, але все це – завдяки моїм великим вчителям. Я дуже довго не розумів Ахматову і романси Булата Окуджави, але ті зерна, які посадили в мене вчителі, поступово давали сходи. Нас учили любити книгу, вчили трудитися».

Олександр Бартеньєв займався в «Театрі юних» Харківського палацу піонерів, який вела Валентина Микитівна Осіпянц – один з двох режисерів «Тореадорів з Васюківки». Згадуючи її, актор назвав свого вчителя геніальним режисером. На його думку, вибір головних акторів для фільму не грав основної ролі – вона в будь-якому випадку зробила б чудову стрічку. Гість «Харьковской сирени» також зазначив, що однією із запорук успіху телефільму стала наполеглива праця, і саме цьому в першу чергу вчили в дитячому театрі – багато працювати і любити літературу.

«Зйомки були складними. Ви навіть уявити собі не можете, як це було важко. Ми бігали по стерні, корова наступала нам на ноги, нам робили уколи... Це була важка, каторжна праця. Ми починали о 6 ранку і закінчували пізно. Інша справа, що була чудова атмосфера», – поділився спогадами актор.

Прощаючись, він висловив подяку організаторам зустрічі і побажав фестивалю «Харьковская сирень» щастя, здоров'я, процвітання та нових іноземних гостей.