Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перші роки харківського телебачення були дуже важкими

Перші роки харківського телебачення були дуже важкими

Про це в рамках проекту «Чай з губернатором» розповіла піонер харківського телебачення Лора Станкова. Лікнепів не було, всі вчилися і допомагали один одному. «Я пропрацювала 50 років і не шкодую. Я вдячна долі за те, що вона зв'язала мене саме з телевізійною журналістикою, яка нескінченно цікава своєю різноманітністю. На мій погляд, газетяреві набагато простіше – знайшов матеріал, написав, здав до друку і вільний. А у нас робота не припиняється, починаючи від задуму і до виходу в ефір. Весь час ти в напрузі, весь час у тебе якийсь стресовий стан. Робота телевізійного журналіста – вона особлива, вимагає витривалості, цілеспрямованості, фантазії і багато чого іншого», – розповіла Лора Станкова.

За її словами, особливо запам'яталася одна передача. Викликав головний редактор і сказав, що потрібно терміново зробити передачу про Ізюм, місто за всіма показниками вийшло на перше місце.

«Працювала в дві зміни – вдень шукала героїв для програми, вночі писала. Через три дні сценарій затвердили. Передача полягала в нарисі про провідних людей праці та концертній частині. Знімалася в прямому ефірі. Сам концерт планувався на природі. Почали репетицію, і пішов дощ. Передачу скасовувати не стали, почекали, поки дощ закінчиться, дивимося – весь майданчик в калюжах. Розчистили майданчик і благополучно вийшли в ефір», – згадала Лора Станкова.