Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська телевізійна студія була прикладом для всього СРСР

Харківська телевізійна студія була прикладом для всього СРСР

У Харківській телевізійній студії було вперше реалізовано багато ідей, які згодом розійшлися по всьому Радянському Союзу. Як зазначив в ході зустрічі з главою області в рамках проекту «Чай з губернатором» один з ветеранів харківського телебачення Арчіл Самчкуашвілі, робота співробітників телестудії Харківщини часто служила прикладом для колег з інших міст і союзних республік. «Студія була зразком для всіх, багато нового пішло від нас. Наприклад, оскільки Харків – промислове місто, тут багато заводів, багато робітників, які працювали в 3 зміни і часто не могли подивитися наш вечірній ефір, саме Харків перший придумав ранковий повтор. Ще Москва не робила цього, і тільки після нас почали давати ранковий показ спеціально для тих робітників, які на другій зміні. Ми зробили дуже багато відкриттів», – підкреслив він.

За словами Арчіла Самчкуашвілі, вся робота велася в прямому ефірі, і незважаючи на недосконалу техніку співробітникам Харківської телерадіокомпанії вдавалося створювати дуже якісний продукт, який користувався попитом у глядачів.

«Техніка була не така, як зараз, але ми пристосовувалися, ми багато чого робили такого, що навіть зараз не можуть зробити. Ми придумували різні новинки. Наприклад, у передачі відкривається книга, а там фотографія або малюнок, і раптом він оживає. Всі ці фокуси ми робили, не маючи ніякого спеціального устаткування, причому все це було в прямому ефірі», – сказав він.