Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільськогосподарські підприємства області розрахувалися з населенням за оренду земельних і майнових паїв на 98,9%

Сільськогосподарські підприємства області розрахувалися з населенням за оренду земельних і майнових паїв на 98,9%

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним була поставлена задача в цьому році до 10 жовтня усім сільгосппідприємствам розрахуватися за оренду земельних паїв у населення. «На сьогоднішній день гроші за оренду паїв отримали 98,9% мешканців Харківської області. Це практично всі люди, оскільки 100% досягти практично неможливо, адже є люди, які проживають в інших областях і просто не мають можливості забрати свої гроші», - сказав Віталій Панов.

Також він зазначив, що орендну плату отримало близько 197 тис. пайовиків. Загальний розмір орендної плати за договорами оренди склав 702 млн. грн. по всій Харківській області, що на 79,8% вище, ніж було у минулому році. Середній розмір плати за 1 га орендованої землі склав 672 грн., що на 305 грн. більше, порівняно з відповідним періодом минулого року.

«Це говорить про те, що ті пайовики, які здали в оренду сільгосппідприємствам свою землю, отримали в цьому році значно більшу плату, що є гарною добавкою до сімейного бюджету. У той же час місцеві ради отримали в бюджет додаткові виплати за прибутковим податком», - додав директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.