Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласне радіо має вирішити питання мовлення у FM-діапазоні

Обласне радіо має вирішити питання мовлення у FM-діапазоні

На даний час майже всі державні радіокомпанії України ведуть мовлення на FM-частоті, але Харківщина – серед небагатьох регіонів, які позбавлені такої можливості. Отримання FM-діапазону вирішило б багато проблем обласного радіо. Таку думку висловила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

За її словами, можливість вирішити цю проблему була у 2004 – 2009 роках, проте попереднє керівництво області її не використало. Наразі ініціювати розгляд цього питання має керівництво радіокомпанії за всебічної підтримки обласної адміністрації.

«Потрібно якомога скоріше вирішувати це питання, подавати замовлення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка виставляє частоти для участі у конкурсах. Якщо не підняти цей камінь, ніколи вода під нього не потече. Гадаю, що час розмов минув, ми маємо згадати, що харківське радіо було першим, яке розпочало мовлення. Якщо ми на сьогоднішній день не перезавантажимося, не змінимо відносини і не вирвемося в FM-ефір, за нас це ніхто не зробить», – заявила Вікторія Маренич.