Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вибори в Україні пройшли чесно, спокійно і вільно

Вибори в Україні пройшли чесно, спокійно і вільно

«Однозначно не підтвердилися побоювання скептиків і декларації опозиції про неможливість в Україні провести вибори чесно. Якщо не брати кілька округів, де результати основних претендентів мало відрізняються один від одного, і за кожен голос йде напружена боротьба, то вибори пройшли абсолютно спокійно і вільно. Люди могли висловлювати свою думку, голосуючи за тих, хто їм ближче. Якби вибори проходили невільно, напевно, не потрапили б до парламенту такі партії, як «Свобода». Якби вибори проходили нечесно, не змогли б на мажоритарних округах здобути перемогу представники «Батьківщини» та інших політичних сил. Географія цих виборів мало чим відрізняється від результатів виборів 2006 і 2007 року», – заявив у своєму інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, географічно як опозиція, так і Партія регіонів набрали більшість в тих же регіонах, що і раніше. Губернатор зазначив, що якби сьогодні на території тих адміністративних одиниць, де завжди підтримували опозицію, раптом перемогли б регіонали, можна було б говорити про застосування якихось технологій, але насправді відмінність полягає в тому, що організаційно в 2012 році було зроблено набагато більше, ніж під час попередніх виборчих кампаній.

«Всі міжнародні спостерігачі, які знаходилися в Харкові, визнали, що виборча кампанія була організована і проведена на європейському рівні», – підкреслив Михайло Добкін.

Теги