Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посіла перше місце серед регіонів України за показником загального оздоровлення та відпочинку

Харківська область посіла перше місце серед регіонів України за показником загального оздоровлення та відпочинку

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей. Він зазначив, що протягом літньої оздоровчої кампанії в межах та за межами області оздоровленням та відпочинком було охоплено 192 400 дітей, що на 3,1% вище запланованої кількості (186 626 дітей) та складає 91,7% від загальної кількості дітей 7-16 років. «Цей показник є значно вищим за всеукраїнський, який складає 67,7% від загальної кількості дітей 7-16 років», – зазначив Євген Савін.

Серед адміністративних одиниць області 9 районних державних адміністрацій забезпечили 100% охоплення дітей оздоровленням та відпочинком, а саме: Богодухівська, Вовчанська, Зміївська, Золочівська, Кегичівська, Красноградська, Краснокутська, Первомайська та Печенізька райдержадміністрації.

За соціально незахищеними категоріями оздоровленням та відпочинком було охоплено 135 136 дітей області, що склало 97% від їх загальної кількості. Крім того, оздоровленням та відпочинком було охоплено 83% дітей із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах; 73% дітей, батьки яких є інвалідами; 66% дітей матерів-одиначок; 57% дітей із сімей матерів-героїнь; 7 563 студентів ВНЗ І-ІV рівнів акредитації державної і комунальної форм власності.