Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській національній академії міського господарства відбувся «День відкритих дверей»

У Харківській національній академії міського господарства відбувся «День відкритих дверей»

Cьогодні у Харківській національній академії міського господарства – єдиній в Україні академії, де готують управлінців у сфері житлово-комунального господарства – відбувся «День відкритих дверей» для учнів випускних класів шкіл Харківської області. Як зазначив ректор академії професор Володимир Бабаєв, сьогодні тут навчається 16 тисяч студентів, з них більш 500 – іноземних громадян з 30 країн світу. Цього року на 1 курс денного відділення вступили 1200 студентів із Росії, Молдови, Азербайджана, Туреччини, Китаю, країн Африки та Близького Сходу. Кількість першокурсніків більш ніж у два рази перевищує показник минулого року.

«Сьогодні ми хочемо познайомити вас з одним із найстаріших в Україні ВНЗ – у цьому році академія відзначає своє 90-річчя. Площа всіх її корпусів складає 160 тисяч квадратних метрів, завершується будівництво Палацу студентів. У нас відмінна спортивна база, а серед студентів є чемпіони світу, Європи, України. За роки свого існування академія підготувала величезну кількість висококласних фахівців, в ній створені провідні наукові школи України в галузі архітектури, світлотехніки, екології міст. У цьому році на базі академії також створений науковий парк «Наукоград Харків», один з технопарків, що з'являються зараз на території області. Це єдиний науковий парк, який дозволяє реалізовувати наукові роботи, розроблені вченими як нашої академії, так і інших ВНЗ міста. Я бажаю вам зробити правильний для себе вибір», – побажав старшокласникам Володимир Бабаєв.

Під час екскурсії академією майбутні абітурієнти мали можливість ознайомитися з матеріальною базою кафедр та лабораторій, а також із спеціальностями, яким навчають на 8 факультетах. На завершення «Дня відкритих дверей» відбулася учнівська олімпіада з математики та української мови.

Довідка. Харківська національна академія міського господарства готує кадри для муніципального управління, будівництва, транспорту, електроенергетичного, водного, газового господарства, екології міст, готельного господарства та туризму, поліпшення екологічної чистоти міст і населених пунктів. Навчання ведеться за 24 спеціальностями і 30 спеціалізаціями.
При наявності ступеня магістра бажаючі можуть продовжити навчання в аспірантурі за 27 спеціальностями - термін навчання 3 роки. Підготовка науково-педагогічних кадрів здійснюється в аспірантурі та докторантурі.
 Академія підтримує тісні наукові та ділові зв'язки з вищими навчальними закладами, науковими та дослідницькими організаціями 11 країн світу. Серед них Франція, Німеччина, США, Фінляндія, Великобританія, Швеція, Голландія, Ізраїль та ін. В академії 800 викладачів, 70 професорів і докторів наук, більше 400 кандидатів наук.