Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У грудні культурно-мистецька акція кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться в Парижі

У грудні культурно-мистецька акція кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться в Парижі

У грудні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» за підтримки Посольства України у Франції в Українському культурному центрі в Парижі відбудеться культурно-мистецька акція. Про це повідомила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Справа в тому, що 3 французькі кінострічки завоювали різні нагороди IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», але режисери, нажаль, не змогли за ними приїхати. Тому для того, щоб вручити нагороди, ми запланували таку творчу акцію 14 грудня в центрі при Посольстві України у Франції – саме в тому будинку, де жили Ален Делон і Ромі Шнайдер», – підкреслила вона.

У зустрічі також візьме участь французька кіноактриса, почесний президент кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо. За словами Вікторії Маренич, в даний час переведена і готується до публікації ще одна книга актриси – ії спогади про те, як протягом свого довгого творчого шляху вона знімалася разом з різними відомими кіноакторами.

Також співголова кінофестивалю порадувала шанувальників світового кінематографа тим, що незабаром вони знову зможуть побачити одного зі своїх кумирів.

«Всі люди, які приїжджають у наше місто, відзначають, що сюди хочеться повернутися знову. Саме тому вже на V Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» харків'яни зможуть побачити одного з гостей попередніх фестивалів – дуже знамениту і відому людину, яка захотіла ще раз побачити наше рідне місто. Людям зі світовими іменами дуже складно знайти час у своєму графіку, але заради «Харьковской сирени» вони готові пожертвувати навіть Канським кінофестивалем», – підкреслила вона.