Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Подорожчання соціальних сортів хлібу в Харківській області не передбачається

Подорожчання соціальних сортів хлібу в Харківській області не передбачається

Про це повідомив керівник одного з провідних хлібопекарських підприємств Харківської області Володимир Мисик. За його словами, причин для підвищення ціни на масові сорти хлібу немає. «В області з великими виробниками хлібу укладено меморандум, який передбачає регулювання масових сортів хлібу і передбачає джерела забезпечення виробників борошном і зерном. Цей меморандум дозволяє закумулювати протягом літніх і перших осінніх місяців достатню кількість зерна, яке потрапляє до регіонального фонду, звідки йде забезпечення всіх хлібопекарських комплексів. Також є страхуючий механізм, який дозволяє стримувати ціну на хліб – Аграрний фонд України. Уклавши з ним договір, можна заповнити запаси сировини в достатній мірі. Наприклад, наше підприємство, яке працює в 10 областях України, забезпечено борошном на півроку вперед. Крім цього, на підприємстві була проведена реорганізація існуючих та будівництво нових хлібопекарських комплексів, які передбачають зниження енерговитрат. Особливо газу, електроенергії, які впливають на собівартість хлібобулочної продукції. Тому ми маємо можливості непідвищення ціни на масові сорти хлібу», - сказав Володимир Мисик.

Також він зазначив, що цінові питання мають вирішуватися до початку маркетингового року. А якщо маркетинговий рік, який починається в серпні кожного поточного року, почався, то ціна протягом маркетіногового року має триматися, оскільки у держави достатньо ресурсу для того, щоб в повній мірі забезпечувати хлібокомбінати сировиною.

«На якості хліба утримання ціни також не відобразиться. Тому що всі борошномельні комплекси України проходять жорстку сертифікацію і при поступленні зерна, і після його обробки. До кожної партії борошна прикладається посвідчення якості», – підкреслив Володимир Мисик.