Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» висаджені кущі бузку

На Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» висаджені кущі бузку

Сьогодні на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса було висаджено 20 саджанців бузку. «Ці кущі символізують, що з кожною весною буде розквітати наше місто і всі його добрі традиції. У тому числі, і харківський бузок, як в буквальному сенсі, так і кінофестиваль, що носить це ім'я», – зазначив у своїй промові Михайло Добкін.

Кущі, які зайняли проміжки між стелами з відбитками рук знаменитостей – декоративний бузок, саджанці якого були отримані від різних ботанічних садів і вирощені в харківському регіоні фахівцями КП «Харківзеленбуд». Висадженим кущам 8 – 10 років, і сьогодні вони були удобрені і политі для того, щоб бузок вкоренився на новому місці. На зиму кущі будуть відповідним чином закутані і зможуть пережити холоди.

«Сама назва нашого кінофестивалю передбачає, що десь має бути алея не просто з відбитками рук метрів світового кінематографа, а й самими кущами бузку. Коли в травні вони будуть цвісти, всі, безсумнівно, на власні очі побачать, що таке справжній харківський бузок», – заявила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

За її словами, алея і в майбутньому буде поповнюватися відбитками рук гостей фестивалю «Харьковская сирень», а разом з новими стелами також будуть з'являтися нові кущі бузку.