Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Початок видобутку газу новим способом – знаменна подія для всієї нашої країни

Початок видобутку газу новим способом – знаменна подія для всієї нашої країни

«Сьогодні ми стали учасниками події, знаменної не лише для Харківської області, але і для всієї нашої країни. Ми відкриваємо першу вишку, яка буде бурити свердловину для добування газу на глибину 5250 метрів. Умови для ведення бізнесу та вкладення інвестицій, які створені за останній час в Україні, є хорошою мотивацією для інвесторів. Можливість відкриття бізнесу і початку робіт протягом короткого періоду часу, оформлення всіх документів для таких масштабних проектів, які пов'язані з екологією і життєдіяльністю нашої країни, підтримуються на державному рівні», – підкреслив сьогодні в ході відкриття вишки для початку буріння першої пошукової газової свердловини «Біляївська-400» Президент України Віктор Янукович.

Він додав, що така свердловина дозволить добувати 300 тис. куб. м газу на добу. Також Президент України наголосив, що при видобутку газу дуже важливо мати високий рівень екологічного захисту.

«Я вдячний компанії "Shell" за те, що вони передбачають у своєму інвестиційному проекті екологічну складову. Видобуток газу таким шляхом – одна з кращих технологій у світі, а Україна одна з тих країн, які видобувають газ на такій глибині. Початок цієї роботи – це яскравий приклад успішної співпраці з компанією "Shell"», – зазначив Президент.

Він повідомив, що така співпраця забезпечує нові робочі місця, зокрема, компанія "Shell" створила в Україні 2 тисячі нових робочих місць.