Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Облдержадміністрація підписала договір про співпрацю з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб НАМН України

Облдержадміністрація підписала договір про співпрацю з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб НАМН України

«В період реформування Санітарно-епідеміологічної служби може виникнути низка питань, пов’язаних з дотриманням санітарно-епідеміологічного благополуччя. За таких обставин облдержадміністрація заключила договір про співпрацю з ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського» НАМН України», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, договір спрямований на розвиток та зміцнення співпраці в сфері розробки та реалізації науково-практичних проектів з питань епідеміології, мікробіології, вірусології, медичної паразитології, дезінфектології, інфекційних хвороб.

«В зв’язку з тим, що сьогодні ми живемо та працюємо в умовах щораз частіших спалахів інфекційних хвороб, потрібно мати розуміння, як протистояти цьому виклику. Проведення спільних конференцій, науково-практичних заходів, стажування та підвищення кваліфікації, розробка проектів нормативних актів, напрацювання наукових надбань повинні допомогти нам стабілізувати епідситуацію в Харківській області та спланувати проведення спільних експертних та практичних робіт для вирішення цих питань», - підкреслив Ігор Шурма.