Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміни до законодавства дозволять регулювати земельні відносини більш прозоро та ефективно

Зміни до законодавства дозволять регулювати земельні відносини більш прозоро та ефективно

Протягом 2012 року в Україні було ухвалено кілька законодавчих актів щодо внесення змін до процедури регулювання земельних питань. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський, всі ці зміни покликані зробити регуляцію земельних відносин в країні більш прозорою для громадян, а вирішення всіх земельних питань - більш оперативним та ефективним. «Ухвалені в останні місяці законодавчі акти змінюють підходи до регулювання земельних відносин та шляхи їх реформування. Зокрема, ці зміни дають нам можливість більш оперативно розглядати звернення, вносити зміни в базу даних. Також ухвалено рішення збільшити чисельність реєстраторів в два рази і підвищити їм заробітну плату, що також позитивно позначиться на якості роботи. Крім цього в 2013 році буде введено електронний підпис реєстратора, прямий канал зв'язку з базою даних, і реєстратор нестиме персональну відповідальність не тільки за те, як і скільки документів він приймає, але і за терміни роботи з ними», - сказав Юрій Перекупський.

Також з 12 жовтня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, згідно з якою змінились правила надання адміністративних послуг територіальними органами Держкомзему. Зокрема, значно скоротився перелік платних послуг.

«Попередньою постановою було визначено 27 адміністративних послуг, які надавалися територіальними органами державного агентства на платній основі. З них на сьогодні 14 послуг надаватимуться безкоштовно. Такі новації в законодавстві приведуть до більш прозорої і доступної процедури надання адміністративних послуг, до скорочення черг в територіальних органах земельних ресурсів», - підкреслив Юрій Перекупський.