Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з представниками обласних ветеранських організацій

Михайло Добкін зустрівся з представниками обласних ветеранських організацій

Напередодні 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників голова ХОДА Михайло Добкін у рамках проекту «Чай з губернатором» зустрівся з представниками ветеранських організацій Харківської області. У зустрічі взяли участь голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, почесний голова комітету ветеранів війни Харківської обласної організації ветеранів України Дмитро Крячко, голова Харківської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Микола Тітов, голова Харківського обласного товариства ветеранів «Мешканці блокадного Ленінграда» Марія Фетісова. Також учасниками зустрічі стали автор і ведуча програми «Не підлягає забуттю» на ХОД ТРК Галина Конобієвська і керівник служби інформації Харківського обласного державного радіо Роман Кривко.

У ході зустрічі ветерани та журналісти обговорили з главою області основні проблеми ветеранів Харківщини і намітили найближчі завдання для спільної роботи органів влади та громадських ветеранських організацій.

Як зазначив Михайло Добкін, на Харківщині традиційно сформувалося шанобливе ставлення до ветеранів, і зараз найважливіше завдання для області - передати правдиві знання про події Великої Вітчизняної війни юному поколінню. За його словами, одна з головних ролей у цій місії відведена саме ветеранам.

«Наша сьогоднішня зустріч - це, перш за все, послання молодим поколінням, тим дітям, які сьогодні тільки вбирають в себе перші справжні самостійні знання. І яка буде подача - так і сформується у них ставлення і до тих трагічних років, і до тих людей, які протягом всього свого життя після війни відновлювали нашу рідну країну, нашу область, рідне місто Харків. Тільки від імені тих людей, які своїми очима бачили те, що відбувалося в ті роки, які зі зброєю в руках захищали рідну землю, які в юному віці в тилу забезпечували перемогу нашої армії, можна максимально точно передати те, що описано в книгах, оспіване в музичних творах і лягло в основу багатьох фільмів», - підкреслив глава області.