Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У області буде створено таку систему харчування дітей, яка не допустить надходження неякісних продуктів у дитячі заклади

У області буде створено таку систему харчування дітей, яка не допустить надходження неякісних продуктів у дитячі заклади

На даний момент в Харківській області всебічно аналізується ситуація, яка сталася в освітніх установах Богодухівського району. Як заявив в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом буде розроблена така система харчування дітей у школах і дитячих садках, яка зробить неможливим повторення подібних ситуацій. «Місто Богодухів і Богодухівський район показали всі вразливі місця, які сьогодні є в системі організації харчування дітей. Ми детально аналізуємо ситуацію. На цьому прикладі ми хочемо відпрацювати нові додаткові вимоги до працівників системи освіти, охорони здоров'я, у тому числі і до співробітників СЕС. Свої рекомендації ми направимо в правоохоронні органи. Ми обов'язково створимо систему, при якій подібне не зможе повторитися. Я не виключаю, що ми створимо кущові підприємства, які забезпечуватимуть район або райони і будуть організовувати дитяче харчування від імені районних адміністрацій, де контроль буде незрівнянно вищим, ніж у тих випадках, коли цим займається бізнес, маючи взаємини тільки зі школою», - сказав глава області.

За його словами, завдяки злагодженим діям працівників системи освіти, охорони здоров'я, районної влади, органів місцевого самоврядування вдалося в найкоротші терміни локалізувати проблему.

«У той же час винні мають понести покарання. Шукати крайніх у цій ситуації ми не будемо. Я думаю, що певне покарання, якщо буде доведено провину, має понести людина, яка допустила зараження продуктів - той підприємець, який організував цей бізнес. Покарання вже поніс головний санітарний лікар району, якого звільнено з займаної посади. Також покарання поніс головний лікар центральної районної лікарні за несвоєчасну доповідь і ще ряд чиновників, які зобов'язані були простежити за цією ситуацією», - сказав голова ХОДА.