Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Школи юного журналіста розповіли, чому вони вирішили відвідувати ці заняття

Учні Школи юного журналіста розповіли, чому вони вирішили відвідувати ці заняття

В ході першого заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич запропонувала майбутнім «акулам пера» виконати завдання: письмово відповісти на питання «Чому я вирішив відвідувати заняття Школи юного журналіста?».

Нижче наведені цитати з їхніх відповідей:

«Професія журналіста дуже цікава. З ними трапляються різні ситуації»

«На жаль, моя майбутня професія не пов'язана тісно з журналістикою, але мало що може в житті відбутися»

«Це дуже цікаво - вивчати, як розвивалася теле-, радіо-, фотожурналістика, брати і давати інтерв'ю»

«Бути журналістом - означає змінювати світ»

«Мені здається, що з мене вийде чудовий ведучий на телебаченні або на радіо студії»

«Уміння правильно висловлювати свої думки, вільно спілкуватися з людьми робить людину впевненим і відкриває шлях до будь-якої професії»

«Журналістика - це дуже цікаво. Адже не кожна людина зможе дізнатися потрібну йому, можливо, що не підлягає розголошенню, інформацію, а справжній журналіст здатний на все!»

«Я живу, поки пишу»

«Я не люблю використовувати час недоцільно. Також хочу мати нових друзів з різних куточків Харківської області»

«Для мене навчання в Школі юних журналістів - спосіб цікаво і з користю провести час, розширити коло знайомств, удосконалити письменницький навик. Якщо журналістика не буде моєю майбутньою професією, знання з цієї сфери мені знадобляться в житті. Адже вміння красиво говорити, писати - означає вміти красиво думати»

«Всі люди повинні займатися тим, що їм до душі»

«Моя мрія починає перетворюватися на реальність. Школа юного журналіста - це прекрасний шанс самореалізуватися, навчитися тонкощам професії»

«Зараз, у час змін, на мою думку, цікаво жити представникам трьох професій: політикам, журналістам і, як це не прикро звучить, бандитам»

«Я прокинулася сьогодні дуже рано, що навчитись чогось нового і корисного, щоб вдихнути «журналістське» повітря, щоб стати хоч на крок ближче до своєї дитячої мрії»

«Я хотів би показати людям, що є речі, на які не можна закривати очі, які заслуговують на увагу!»

«Буде дуже цікаво все, як кажуть, «нишпорити». Так, буде нелегко, але приємно і цікаво»

«Я прийшла до вас, щоб нарешті навчитися правильно створювати статті. Адже коли я починаю писати про якусь подію, моя невгамовна фантазія змушує мене виходити за межі тієї теми»

«Це нове, щось незвичайне, нелегка професія, як всі інші, тут потрібно багато працювати, спілкуватися з цікавими людьми, які дають тобі нові знання»

«Журналісти - дуже цікаві й освічені люди. Їх життя повне яскравих подій. Читаючи газети і журнали, я не раз ставила собі питання: «Як це бути людиною, що пише статті? Може, варто спробувати?»

«Журналісти повинні бути відмінними психологами, вміти розуміти свого співрозмовника»

«Екскурсії в музеї, студії, професійні майстер-класи, походи на виставки і т.д. - все це так надихає. Адже не дарма кажуть, що людина міняється під впливом оточення, а перебуваючи тут, я змінююся в кращу сторону. Я почала цікавитися тим, що відбувається навколо, зрозуміла, що в моєму житті стільки всього цікавого і я хочу ділитися цими враженнями з іншими»

«Школа юного журналіста навчила мене бути активною, хоча я і так, як дзига, весь час кручуся. Після відвідин Школи, мої статті в районну газету стають краще»

«Журналістика здається мені вільною професією, в якій завжди є місце польоту фантазії»

«Я думаю, що щось легке - це не для мене»

«Я вперше зрозуміла, що журналіст не тільки передає інформацію читачеві (глядачеві), але і сам вчиться чомусь новому і пізнавальному»

«Це те місце, де ми можемо відкритися»

«Хотілося б більше таких занять, ніж 1-2 рази на місяць»

«Чому б і ні? Я думаю, що це буде цікаво»

«Моє кредо: поки є можливість, треба її використати»

«Я люблю різноманітне життя. Сумно і нудно сидіти на одному і тому ж місці»

«Моє життя складається в основному з шкільних і будніх днів, тому я хотіла б додати більше яскравих фарб в нього, більше спілкуватися з людьми та відвідувати цікаві місця, дізнаватися щось нове».