Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб передав книги для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківщини

Валентин Дулуб передав книги для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківщини

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь в акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» зі збору художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, яка організована управлінням у справах преси та інформації ХОДА спільно з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». Із власної бібліотеки він відібрав 7-томне зібрання творів Джона Голсуорі, 4-ох томне видання військово-патріотичної прози «Сторінки подвигу», автобіографічні спогади Маршала Радянського Союзу Георгія Жукова у 3 томах, твори Чингіза Айтматова у 3 томах.

«В першу чергу я відбирав книги пізнавального характеру, а також військової тематики, бо мені дуже хотілося б, щоб люди продовжували багато читати про Велику Вітчизняну війну, про подвиг, який здійснили наші батьки і прадіди. Тому тут представлено зібрання «Сторінки подвигу», роман Олександра Фадєєва «Молода гвардія» та зібрання його творів. В часи, коли я навчався у школі, бестселером були «Спогади і роздуми» Маршала Радянського Союзу Георгія Жукова. Я вважаю, що це унікальна людина і великий полководець, який увійшов в історію. Тому я хочу подарувати бібліотекам цей тритомник», - сказав Валентин Дулуб.

Також для шкільних бібліотек було передано низку ілюстрованих художніх видань, серед яких «Мистецтво Візантії», «Історія української ікони Х-ХХ століть» та ін. Для дослідників історії та культури Слобожанщини найбільш цікавим стане художньо-історичний фотоальбом «Фотографи Харківської губернії 1851-1917 рр.». Протягом чотирьох років авторський колектив збирав матеріали для цієї книги в архівах, бібліотеках, приватних колекціях та музеях Харкова, Києва, Варшави. Збірка містить інформацію про 250 фотографів Харківської губернії та біля 1000 старих рідкісних фотокарток.