Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізюмська центральна міська лікарня отримала нове обладнання

Ізюмська центральна міська лікарня отримала нове обладнання

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма вручив головному лікарю Ізюмської центральної міської лікарні сертифікати на отримання нового обладнання. Зокрема, мова йде про рентген-апарат на три робочі місця вартістю 2,1 мільйона гривень, обладнання для оперблоку (операційні столи та безтіньові лампи) на 329 тисяч гривень, реанімобіль вартістю 508 тисяч гривень, який буде доставлений в лікарню найближчим часом. Також вручені сертифікати на отримання приладів системи «Телекард», апарат для ультразвукового обстеження на 470 тисяч гривень, медикаменти та витратні матеріали для швидкої допомоги та операційного блоку на 500 тисяч гривень, сертифікат на комплекс фізіотерапевтичного обладнання.

Як зазначив Ігор Шурма, за останні 3 роки на зміцнення матеріально-технічної бази Ізюмської міської лікарні з обласного, державного та місцевого бюджетів було спрямовано понад 11 мільйонів гривень.

Зокрема, в цей період було здано в експлуатацію типове приміщення клінічної лабораторії, де на будівельні роботи та оновлення діагностичного обладнання витрачено 2 млн. 811 тис.грн. за рахунок субвенції з державного бюджету, в 2010 році Ізюмська центральна міська лікарня отримала обладнання на загальну суму 873,3 тис.грн., в тому числі сучасний ультразвуковий апарат «Філіпс НД-7», апарат штучної вентиляції легенів та наркозно-дихальний апарат.

Ігор Шурма також привітав колектив лікарні з 200-річчям медичного закладу: «Бажаю вам міцного здоров'я, винести ту нелегку ношу, яку на вас покладено. Ви повинні дарувати людям добро і милосердя. Всього вам найкращого!»

Як зазначив заступник голови області, особливістю Ізюмської міської лікарні є те, що вона розташовується біля траси Харків - Ростов, і до неї часто привозять людей, які постраждали в ДТП.

«Ще одна особливість цієї лікарні - це те, що в цьому оперблоці надавали допомогу після поранення Євгену Кушнарьову. Всі, хто тоді приїздив сюди і з Києва, і з-за кордону, відзначили високий професійний рівень місцевих лікарів, але матеріально-технічна база залишала бажати кращого. Сьогодні тут створені сучасні умови для проведення операцій будь-якої складності», - підкреслив Ігор Шурма.