Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У вересні кількість отримувачів соціальної допомоги на Харківщині досягла 3,7 тисяч сімей

У вересні кількість отримувачів соціальної допомоги на Харківщині досягла 3,7 тисяч сімей

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, органами соцзахисту Харківської області забезпечено зростання з 1 липня рівня доходів непрацездатних осіб та дітей в малозабезпечених сім'ях. Так рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшився для дітей з 50% до 75% прожиткового мінімуму для відповідного віку; для інвалідів – з 80 % до 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це повідомила у ході селекторної наради начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

За її словами, реалізація цієї соціальної ініціативи Президента дала можливість ще 300 сім’ям області отримувати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям. Станом на 1 вересня кількість отримувачів соціальної допомоги досягла 3,7 тисяч сімей, а загальний обсяг нарахувань у вересні збільшився в порівнянні з червнем в 1,7 рази та склав 6,3 млн. грн.

З 17 червня поточного року змінено умови та значно підвищено розмір щомісячної грошової допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами I-II групи внаслідок психічного розладу.

За даними органів МСЕК в області налічується 13,2 тисячі інвалідів I-II групи внаслідок психічного розладу. За прогнозними даними в органи праці та соціального захисту населення області за отриманням грошової допомоги на догляд за ними звернуться 944 особи. У жовтні кількість отримувачів цієї допомоги складає 629 осіб або 66,6% від прогнозу.