Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заклади культури мають збільшити обсяг платних послуг населенню

Заклади культури мають збільшити обсяг платних послуг населенню

Як зазначив сьогодні у ході наради в Печенізькому районі заступник голови ХОДА Євген Савін, для максимально ефективної роботи всіх закладів культури на Харківщині керівники цих установ мають працювати над збільшенням обсягу платних послуг для населення, що дасть можливість отримувати більше коштів на фінансування основних потреб закладів культури. «За січень-серпень 2012 року платних послуг населенню області надано на суму 26,8 млн. грн., що на 6,2 млн. грн. більше від аналогічного періоду 2010 та 2011 років, населенню по районах – на суму 3 млн.грн., що на 20% більше від аналогічного періоду за останні два роки. Рекомендація обласної державної адміністрації – вийти на рівень не нижче 10% співвідношення платних послуг та бюджетного забезпечення», - зазначив заступник голови області.

За його словами, також необхідно продовжувати роботу над раціональним використанням чисельних площ великих за розміром закладів культури у населених пунктах з малою чисельністю населення та розглядати можливість розміщення у них бібліотек, залів для реєстрації шлюбів, спортивних секцій. Також Євген Савін зазначив, що оскільки наразі ремонтні та відновлювальні роботи у об’єктах культури ведуться головним чином у великих населених пунктах, розглядається можливість підвозу населення маленьких сіл до відремонтованих БК.

«Пріоритетами на 2013 рік ми ставимо для себе ремонт та відновлення будинків культури населених пунктів, чисельність населення яких найбільша. При цьому для забезпечення потреб мешканців прилеглих, малочисельних населених пунктів ми повинні розробити логістику та затвердити маршрути з підвезення мешканців до працюючих закладів культури», - сказав заступник голови ХОДА.