Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013-2015 роках на ремонт та реконструкцію об'єктів культури Харківської області планується виділити не менше 85 млн. грн.

У 2013-2015 роках на ремонт та реконструкцію об'єктів культури Харківської області планується виділити не менше 85 млн. грн.

Про це сьогодні в ході наради в Печенізькому районі повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Даю доручення розробити пропозицію, яка була б погоджена з усіма головами райдержадміністрацій, з ремонту та реконструкції Будинків культури та сільських клубів. На ці цілі в 2013-2015 роках ми плануємо виділити не менше 85 млн. грн. Це на 2/3 більше, ніж у попередньому році, що дозволить нам зробити серйозний ривок і розраховувати на допомогу держави при такому підході», - сказав він. За словами очільника області, за 2010-2012 роки на ремонт і реконструкцію об'єктів культури в Харківській області було залучено з різних джерел понад 50 млн. грн. У тому числі з державного бюджету було виділено 17 млн. грн. Як зазначив Михайло Добкін, кошти з держбюджету на ці цілі були отримані вперше після тривалої перерви.

Крім цього, до фінансування ремонту та реконструкції об'єктів культури будуть активно залучатися керівники сільськогосподарських підприємств, які працюють на місцях.

«Ті, хто заробляють на нашій рідній землі, повинні вкладати гроші в ремонт об'єктів інфраструктрури села», - підкреслив Михайло Добкін.

Також в планах щодо зміцнення матеріально-технічної бази об'єктів культури - для кожного з них закупити костюми, а також ряд духових та народних музичних інструментів.