Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наприкінці жовтня компанія «Shell» почне буріння нової свердловини для видобутку газу в Харківській області

Наприкінці жовтня компанія «Shell» почне буріння нової свердловини для видобутку газу в Харківській області

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, буріння нової свердловини з видобутку газу на території Харківської області почнеться до кінця жовтня. «24-25 жовтня ми будемо свідками початку буріння нової свердловини компанії «Shell». Це нетрадиційні способи видобутку газу в Україні, і сьогодні без такої компанії ми навряд чи змогли б цей газ отримувати», - підкреслив глава області.

За його словами, на даний момент в Україні ведеться планомірна політика з розвитку власної енергетики і впровадження енергозберігаючих технологій.

«Президент поставив завдання зменшити залежність України від іноземного газу. Для цього використовуються всі засоби - впровадження енергозберігаючих технологій, заміщення природного газу іншими джерелами для отримання електричної та теплової енергії, модернізація існуючих підприємств. У повному обсязі використовується розробка Чорноморського шельфу - дві бурові, які дозволяють видобувати газ із дна моря, практично готові до повноцінної роботи. Також на сьогоднішній момент посилюються додатковими компресорами існуючі свердловини», - повідомив Михайло Добкін.