Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На заводі ім. Шевченка найближчим часом буже виплачено ще 8 млн.грн. боргу із зарплати (виправлено)

На заводі ім. Шевченка найближчим часом буже виплачено  ще 8 млн.грн. боргу із зарплати (виправлено)

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на заводі ім. Т.Г. Шевченка щодня ведеться робота із виплати боргів із заробітної плати співробітникам. За його словами, на поточний момент із 10 мільйонів гривень, які було виділено з держбюджету на погашення боргу, вже виплачено 2 мільйони гривень, ще 8 млн. грн. буде виплачено співробітникам найближчим часом. «Сьогодні на заводі залишилося невиплачених 8 млн. грн. з тих коштів, які було виділено. Процес виплат йде успішно, тому говорити про те, що не виплачуються гроші, не доводиться. Зараз завод вже не може залишатися в такому вигляді, як існував раніше. Є ціла група людей, які відмовляються надалі працювати на цьому підприємстві та одержують повний розрахунок. Вони отримують ті гроші, які повинні отримати, і розривають свої боргові відносини з заводом. Це обов'язкова процедура, тому що фонд оплати праці при цьому значно скоротиться, і держава не буде нести такі збитки», – зазначив губернатор.

На думку Михайла Добкіна, сьогоднішня акція протесту проти невиплат заборгованості із зарплати на заводі ім. Шевченко – не більше, ніж спроба однієї з політичних сил привернути увагу напередодні виборів.

«Серед тих людей, які сьогодні вранці намагалися перекрити дорогу, дійсних працівників заводу ім. Шевченка не було. Там були люди, які давно вийшли на пенсію, або їх звільнили в попередній період. За великим рахунком, це була чергова політична акція. Вона не увінчалася успіхом, тому що робітники заводу її просто не підтримали», – заявив Михайло Добкін.