Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінансування за окремою програмою екстреної медичної допомоги – це абсолютно інші умови роботи медичного персоналу

Фінансування за окремою програмою екстреної медичної допомоги – це абсолютно інші умови роботи медичного персоналу

«Після впровадження закону про екстрену медичну допомогу жодна людина, яка сьогодні працює на швидкій допомозі, не буде скорочена. Рівень зарплати буде відрізнятися в кращий бік, тому що в законі передбачено цілий ряд надбавок і соціальних пільг для медичних працівників. Від цього вони тільки виграють», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, фінансування за окремою програмою екстреної медичної допомоги, що передбачено законом, – це абсолютно інші умови роботи медичного персоналу. «Сьогодні в Кабінеті міністрів розглядається пропозиція ХОДА про виділення 50 млн.грн. на закупівлю автотранспорту. Близько 220 нових машин ми одноразово плануємо закупити. Крім того, ми вже добилися виділення субвенції на медикаменти у сумі 19 млн.грн. Вже в цьому році ми закупимо медикаменти та товари медичного призначення для екстреної медичної допомоги, щоб у майбутньому не стати заручниками переходу від швидкої допомоги до екстреної медичної допомоги», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що закупівля нового автотранспорту, забезпечення медикаментами, створення відділень екстреної допомоги у багатопрофільних лікарнях будуть сприяти тому, щоб у людини з’явилася впевненість, що автомобіль швидкої допомоги до неї доїде за 10 хвилин, її доставлять у найближчу лікарню, де нададуть ту допомогу, якої вона потребує.