Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бібліотека - центр і оплот знань та спілкування в будь-якому населеному пункті

Бібліотека - центр і оплот знань та спілкування в будь-якому населеному пункті

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулися урочистості з нагоди святкування Всеукраїнського Дня бібліотек. Учать у них взяли заступник голови ХОДА Євген Савін та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Євген Савін привітав присутніх від імені голови ХОДА Михайла Добкіна, побажав здоров'я, успіхів і гарного настрою. «У залі панує відчуття свята, домашнього затишку. Я перебуваю серед людей, з якими завжди комфортно. У цьому і є ваша суть - ви вмієте привернути до себе людей, дати їм те, що вони хочуть. Бібліотека є, була і буде завжди, як і книга. Бібліотека залишається центром, оплотом знань, спілкування, оплотом цивілізації у будь-якому населеному пункті. Вже може зруйнуватися все - ні пошти, ні магазина, ні клубу, на жаль, є у нас такі населені пункти, але бібліотека є завжди. Ви своєю енергією, своїм бажанням зберігати і популяризувати книгу зберігаєте ці острівці цивілізації. Спасибі вам за це», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він також зазначив, що обласна адміністрація буде надавати повну та всіляку підтримку розвитку бібліотек Харківської області.

В ході урочистого заходу Євген Савін та Олена Олешко вручили нагороди Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної ради.

Довідка. Станом на 01.01.2012 рік мережа бібліотек Харківської області складає 1293 бібліотеки всіх систем і відомств. Завдяки участі бібліотек у програмі «Бібліоміст» за останні 3 роки в них відкрито 64 Інтернет-центри для надання громадянам послуг безкоштовного доступу до мережі Інтернет з використанням сучасних новітніх технологій. Комп’ютерний парк бібліотек за минулі 2 роки поповнився 200 комп’ютерами, в 2012 році планується закупити 57 комп’ютерів.