Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 жовтня розпочинається акція з прийому художньої літератури для дитячих бібліотек і соціальних центрів Харківської області

З 1 жовтня розпочинається акція з прийому художньої літератури для дитячих бібліотек і соціальних центрів Харківської області

Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації з 1 жовтня розпочинає акцію «Зроби добру справу – подаруй книгу!» з прийому художньої літератури. Про це повідомила в ефірі програми «Харків online» на обласному телебаченні начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич. «У нас багато читають. У будь-якого жителя Харкова велика кількість літератури, тому що ми купуємо книжки, читаємо, і вони накопичуються вдома. Викинути руки не підіймаються, але ж книжки лежать, і з’являється бажання з кимось ними поділитися. До управління зателефонувало безліч людей, і ми зрозуміли, що було б дуже добре організувати збір літератури. Я вважаю, що це дуже гарна ідея, і ми плануємо залучити дуже багато небайдужих людей, які хочуть поділитися радістю прочитаного», – зазначила вона.

Акція організована разом з громадською організацією «Міжнародний кінофестиваль "Харьковская сирень"», яка бере на себе найбільшу рутинну частину справи – прийом літератури. Книга має бути охайна, тієї якості, яку б захотіла отримати кожна людина, якій її подарують. На кожну книгу буде оформлений формуляр: яка книга, хто дарує і куди б хотів її передати той, хто її дарує, – до дитячого будинку, будинку ветеранів тощо.

Вікторія Маренич зазначила, що на сьогоднішній день у управління є замовлення від соціальних служб, територіальних центрів та дитячих бібліотек Харківської області.

Акція розпочнеться з 1 жовтня у будівлі ХОДА (вул. Сумська, 64). На першому поверсі з 10:00 до 17:00 щодня, окрім вихідних, будуть приймати книги.