Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше у Харкові відбудеться відкритий Міжнародний фестиваль художнього текстилю «Берегиня»

Вперше у Харкові відбудеться відкритий Міжнародний фестиваль художнього текстилю «Берегиня»

3 – 7 жовтня відбудеться відкритий Міжнародний фестиваль художнього текстилю «Берегиня». Тема фестивалю – «Бабусині ласкаві руки». Кращі роботи учасників фестивалю будуть представлені на виставці у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва з 5 до 30 жовтня. Програма фестивалю розпочнеться 3 жовтня з екскурсії місцями традиційних народних промислів Полтавської області: с. Решетилівка – музей вишивки і гобелена, с. Опішня – музей кераміки, с. Великі Будища – музей весілля. З 5 жовтня – покази моделей авторського одягу, бліц-конкурси та майстер-класи з валяння шерсті, розпису, батіку та темарі – національної японської вишивці на кулях.

У фестивалі візьмуть участь майстри клаптикового шиття, гобелену, в'язання, валяння шерсті, розпису по тканині, текстильної іграшки з Москви, Києва, Кишинева, Одеси, Подольська, Тули, а також інших міст.

Відкриття експозиції відбудеться 5 жовтня о 14:00 за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62. Виставкова зала працює з 10:00 до 17:30, вихідний – неділя.

Організатори фестивалю: Харківський обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва, Спілка майстрів художнього текстилю України, Школа-студія художнього текстилю «Шелковый путь». 

Теги