Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У період проведення профілактичної операції «Урок» органами внутрішніх справ було складено 73 адміністративних протоколи

У період проведення профілактичної операції «Урок» органами внутрішніх справ було складено 73 адміністративних протоколи

У період з 1 по 10 вересня органами внутрішніх справ на території Харківської області була проведена профілактична операція «Урок». Метою цієї операції є попередження злочинів серед молоді, а також повернення дітей, які не приступили до занять в навчальних закладах. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Харківській області Андрій Хоменко. За його словами, для проведення цих заходів було задіяно понад 800 працівників міліції. Перевіркою було охоплено практично 82 тис. дітей. З 1 вересня за кожною школою був закріплений дільничний інспектор міліції та співробітник кримінальної міліції у справах дітей. У результаті проведення даних заходів виявлено, що не приступили до навчання 31 дитина. Також міліцією вживалися заходи з виявлення дорослих, які втягують дітей у злочинну діяльність.

«Міліцією в період проведення цієї операції було складено 73 адміністративних протоколи за ст. 184 Адміністративного кодексу України за невиконання батьками своїх обов'язків з виховання дитини. Також вживалися заходи щодо виявлення злочинів, які скоюють діти. Одним з основних і пріоритетних напрямків в роботі кримінальної міліції у справах дітей є профілактика правопорушень та злочинів. У період проведення операції нами особлива увага приділялася фактам продажу алкоголю та тютюнових виробів дітям. Спільно з районними службами у справах дітей нами виявлено 11 таких фактів, за якими складені стосовно продавців адміністративні протоколи за ст. 156 Адміністративного кодексу і направлені відповідні подання в органи податкової служби», - сказав Андрій Хоменко.

Також він додав, що в період проведення операції міліція винесла 38 офіційних попереджень: 29 дорослим і 9 дітям, на профілактичні обліки поставлено 26 дітей та 5 дорослих.