Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення Центру екстреної допомоги – це впровадження європейської моделі в реалізації соціальних ініціатив Президента України на Харківщини

Створення Центру екстреної допомоги – це впровадження європейської моделі в реалізації соціальних ініціатив Президента України на Харківщини

Сьогодні депутати Харківської обласної ради під час позачергової XVI сесії ухвалили рішення про утворення комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». «Сьогодні ми робимо перший крок у реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу» – створюємо комунальний заклад з окремими фінансуванням, який забезпечить повноцінне організацію та функціонування екстреної медичної допомоги як єдиної, окремої служби у Харківській області», - зазначив Ігор Шурма під час сесії.

Згідно із законом з 1 січня 2013 року має бути створена єдина централізована система екстреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги, яка складатиметься з центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф як окремої юридичної особи, станцій екстреної (швидкої) медичної допомоги, бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги у складі багатопрофільних лікарень як їх структурних підрозділів. Головним базовим спеціалізованим закладом в системі та в структурі організації екстреної медичної допомоги на території регіону є Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Створення цієї абсолютно європейської моделі є складовою реалізації соціальних ініціатив Президента України. Цю реформу оголосив Президент, і він її доведе до завершення. Він абсолютно кардинально змінить ситуацію у наданні екстреної медичної допомоги. Перше, що ми маємо на меті, це покращення якості медичного обслуговування, друге – покращення умов праці медичних працівників, і найголовніше – у людей буде чітке переконання та розуміння, що у випадку форс-мажорних ситуацій бригада екстреної медичної допомоги буде приїжджати у місті до 10 хвилин, у селах – до 20 хвилин», - підкреслив Ігор Шурма.