Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський драматичний театр ім. Шевченко отримав нагороду Міжнародного театрального фестивалю в Ялті

Харківський драматичний театр ім. Шевченко отримав нагороду Міжнародного театрального фестивалю в Ялті

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Шевченка на V Міжнародному фестивалі театрального мистецтва «ТЕАТР. ЧЕХОВ. ЯЛТА» в номінації «За вірність акторській професії» отримав спеціальний приз «Кришталевий фронтон». «Ми дуже раді, що взяли участь у такому престижному фестивалі. Рівень нашого театру був дуже високо відзначений журі цього заходу. Ми дуже серйозно підійшли до вибору спектаклю для такого фестивалю. І не даремно обрали саме виставу «Акторська гримерна». У ній дуже висока драматургія. Це дуже сповідальний спектакль про акторську професію і акторську долю, тому він цікавий глядачу. Крім цього, коли ми розповідаємо глядачу про театр, то ми завжди прагнемо зробити нашого глядача людиною театру, щоб в його ментальність поняття театру як мистецтва, естетичного інституту входило дуже міцно. На мою думку, це дуже важлива місія театру», - сказав художній керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченко Олександр Аркадін-Школьник.

Довідка. Фестиваль авдбувся у місті Ялта з 11 по 17 вересня. У цьому році оргкомітетом фестивалю було отримано 47 анкет-заявок від театральних колективів 14 країн світу: Австралія, Бразилія, Єгипет, Ізраїль, Іран, Таджикистан, Польща, Саудівська Аравія, Уругвай, Франція, Чехія, Росія, Україна. У результаті організатори фестивалю вибрали 12 спектаклів професійних театрів з України, Росії, Єгипту, Естонії, Саудівської Аравії, Польщі, Таджикистану, Молдови, в числі яких заслужено опинився колектив «шевченківців» з виставою «Акторська гримерна».

Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсної програми фестивалю відбулась 17 вересня у Ялтинському театрі ім. А.П.Чехова.