Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Етнофестиваль «Печенізьке поле» - це іспит для всіх закладів культури і мистецтва Харківської області

Етнофестиваль «Печенізьке поле» - це іспит для всіх закладів культури і мистецтва Харківської області

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, етнофестиваль «Печенізьке поле» відбувся на високому організаційному і творчому рівні. «Досить злагоджено і органічно спрацювали всі технічні служби. Це і підрозділи міліції, і МНС, і водолазні служби, швидка допомога, ветеринарна служба. В цілому з організаційної позиції захід був досить успішним, навіть враховуючи, що відвідуваність фестивалю була рекордною - «Печенізьке поле» відвідало близько 150 тисяч осіб, тоді як у минулому році кількість гостей складала 120 тисяч осіб. На новий рівень фестиваль вийшов з позиції художнього оформлення та єдиного стилістичного рішення, було по-новому вирішено зонування різних майданчиків», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

За його словами, деякі успішні знахідки «Печенізького поля-2012» планується в новому форматі представити на фестивалі в наступному році. Зокрема, мова йде про зону «Дивосхил». У той же час інфраструктуру фестивалю необхідно розширювати і зміцнювати, - вважає Дмитро Кузнєцов. За його словами, «Печенізьке поле» - це справжній іспит для всіх закладів культури і мистецтва області.

«На заходах фестивалю працювали майже всі комунальні установи культури, які знаходяться в обласному підпорядкуванні. Працювала команда Харківського художнього училища, музичного училища та училища культури, також були задіяні представники театрально-концертних установ. Фактично етнофестиваль «Печенізьке поле» - це іспит для всіх закладів культури і мистецтва Харківської області як у творчому, так і в організаційному плані», - підкреслив Дмитро Кузнєцов