Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін нагородив переможців конкурсів, які відбулися в рамках етнофестивалю «Печенізьке поле»

Михайло Добкін нагородив переможців конкурсів, які відбулися в рамках етнофестивалю «Печенізьке поле»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін нагородив переможців конкурсів, які відбулися в рамках етнофестивалю «Печенізьке поле». На майданчику «Диво-схил» фестивалю відбувся конкурс на кращі талісмани фестивалю – ляльки-мотанки і ексклюзивні персонажі українського фольклору, виготовлені з природного матеріалу. Журі фестивалю присудило диплом за третє місце за кращу оригінальну скульптуру Вовчанському району за скульптуру «Параска і Волошка», дипломом за друге місце нагороджено Нововодолазький район за фігуру «Козак Мамай», а перше місце посіло місто Ізюм за скульптуру «Ізюмська господиня-веселушка».

Під назвою «Грайливі переливи» на «Музичній заставі» фестивалю відбувся конкурс кращих баяністів і гармоністів закладів культури Харківської області. У цьому конкурсі взяли участь 42 аматори з усіх районів Харківщини. Перевага надавалась виконавцям народних мелодій самобутнього фольклорного матеріалу.

Переможцем у номінації «За збереження народних традицій в аматорському виконанні» став Владислав Ісаєв (Борівський район), у номінації «Наймолодший учасник конкурсу» - Денис Скороплот (Дворічанський район), у номінації «За самобутній фольклорний матеріал» переміг Василь Бойко (Харківський район), переможцем у номінації «За оригінальність виконання» стало тріо «Казачок» (м. Ізюм), у номінації «Найстарший виконавець» переміг Володимир Кожевніков (Харківський район). Диплом переможця конкурсу «Грайливі переливи» отримав гармоніст Первомайського районного будинку культури Микола Катрачко.