Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тисячі харків'ян та мешканців області зібралися сьогодні на фестивалі «Печенізьке поле»

Тисячі харків'ян та мешканців області зібралися сьогодні на фестивалі «Печенізьке поле»

На мальовничому березі Печенізького водосховища розгорнувся етнофестиваль «Печенізьке поле». Тисячі харків'ян та мешканців області зібралися тут сьогодні, щоб відвідати майстер-класи, почути виступи найкращих фольклорних колективів регіону, сфотографуватися на фоні декорацій в стилі українського села і предметів побуту, а також забрати з собою унікальні сувеніри. На лотках і в подвір'ях «Печенізького поля» можна придбати майстерно виконані з бісеру скульптури та прикраси, шкури і хутра, солом'яні капелюхи і постоли, твори з дерева і глини, предмети побуту, іграшки, вишиті сорочки та рушники, картини, ляльки-мотанки, обереги, пейзажі на бересті і навіть отримати від коваля сувенірну монету із зображенням на свій вибір.

На початку фестивальної галявини розгорнулася «Музична застава», зі сцени якої радують глядачів кращі вокальні та інструментальні колективи всіх 27 районів Харківщини. Гості свята можуть відвідати контактний зоопарк, прицільно вистрілити в мішень з лука чи арбалета, виліпити фігурку з глини, відвідати мотузковий парк і сфотографуватися на пам'ять.

Також при великому скупченні глядачів і уболівальників на «Печенізькому полі» відбувся запис програми «Караоке на майдані» з ведучим Ігорем Кондратюком. Ефір програми відбудеться 30 вересня на каналі СТБ.

Крім того, на головній сцені фестивалю проходить другий етап Кубка України з стронгмену. У ньому беруть участь спортсмени з Росії, Білорусі, України.

На пологих схилах фестивалю розташувалися солом'яні ляльки, представлені на конкурс печенізького оберега кожним районом області. Центральна скульптура - монументальна пара ляльок-мотанок. В кінці свята з представлених оберегів буде обраний один - переможець.