Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вшанували пам'ять Високопреосвященнішого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

У Харкові вшанували пам'ять Високопреосвященнішого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

Сьогодні в Харкові у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбулося архієрейське богослужіння з нагоди річниці смерті Високопреосвященнішого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Літургію і панахиду по одному з найвидатніших патріархів української православної церкви відслужили Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Київський і всієї України Володимир, архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, а також патріархи православної церкви з ряду міст України та інших держав. Вшанувати пам'ять митрополита Никодима прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови області Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Ігор Шурма, Олег Анпілогов та Євген Савін, харків'яни і гості міста.

«Кожна молитва благодатна, але я впевнений, що багато хто з присутніх сьогодні тут відчув особливу благодать, тому що велику силу має молитва, коли вона підноситься за покійних. Молитва за них в першу чергу зігріває серця живих», - з такими словами звернувся до парафіян митрополит Київський і всієї України Володимир.

«Владика Никодим був прекрасною людиною, яка дуже багато зробила для нашої держави. Він стояв на сторожі православної церкви, і як би не було йому тяжко, ніс свій тягар з істинною смиренністю», - сказав у свою чергу архієпископ Онуфрій.