Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський школяр посів перше місце в чемпіонаті України з гольфу серед юніорів

Харківський школяр посів перше місце в чемпіонаті України з гольфу серед юніорів

11-річний учень Спеціалізованої економіко-правової школи (СЕПШ) Народної української академії Іван Маловічко став переможцем чемпіонату України з гольфу серед юніорів. Як повідомляє відділ зовнішніх зв'язків ХГУ «НУА», серед причин такого високого результату – той факт, що СЕПШ вже три роки бере участь у програмі «Гольф в школі», ініційованій головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним.

В рамках реалізації програми в школі щотижня відбуваються уроки гольфу з використанням спеціалізованого устаткування, що дозволяє дітям молодшого шкільного віку вивчати ази цього виду спорту. На рахунку Івана Маловічко перемоги у Першому чемпіонаті України з гольфу серед юніорів (2010 р.), чемпіонаті «Закриття сезону» в Superior Golf Club (2010, 2011 рр.), чемпіонатах U.S. Kids Golf (2011, 2012 рр.).

Довідка. Програма з введення в школах Харкова занять з гольфу реалізується з вересня 2010 року. Мета гольф-програми – популяризація нового олімпійського виду спорту та формування позитивного іміджу міста. У рамках програми в 20 школах міста учні навчаються грі в гольф.