Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення ОСББ – це єдиний вихід для утримання в порядку багатоквартирних будинків у невеликих населених пунктах

Створення ОСББ – це єдиний вихід для утримання в порядку багатоквартирних будинків у невеликих населених пунктах

Таку думку висловив сьогодні в ході засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо кількість мешканців досить велика, то вартість послуг нижча, ніж там, де мало споживачів, тому для таких міст, як Харків, створення ОСББ не таке актуальне, як для невеликих населених пунктів. Але якщо в маленьких містах і селищах не будуть створюватися ОСББ, ми будемо генерувати збитки для місцевих бюджетів. Вихід один – створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків», – зазначив він.

Також Михайло Добкін звернув увагу на те, що необхідно активізувати роботу з населенням щодо особливостей роботи подібних організацій.

«Люди можуть бути не готові до того, щоб нести відповідальність за всі конструктиви будівлі, адже вже зараз власники сходових площадок та підвалів – мешканці. Необхідно провести роз'яснювальну роботу», – підкреслив він.