Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення Центру екстреної медичної допомоги - перший етап впровадження нового закону

Створення Центру екстреної медичної допомоги  - перший етап впровадження нового закону

Першим кроком із впровадження в Харківської області Закону України «Про екстрену медичну допомогу» буде винесення на сесію обласної ради питання про створення комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги» як окремої юридичної особи. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, за підсумками засідання робочої групи з питань реалізації в Харківській області Закону України «Про екстрену медичну допомогу» дано доручення Головному управлінню охорони здоров’я ХОДА спільно з Головним юридичним управлінням ХОДА та юридичним відділом апарату обласної ради до найближчої сесії обласної ради, яка відбудеться 20 вересня, підготувати відповідний проект рішення.

«Створення окремої юридичної особи підтверджує факт зміни порядку фінансування всієї служби екстреної медичної допомоги. Це буде окрема структура, з окремим фінансуванням, яка дасть можливість покращити якість обслуговування пацієнтів (скоротити час прибуття за викликом, доставки в найближчий лікувальний заклад тощо). Також зміниться система фінансового забезпечення матеріально-технічної бази, оскільки буде цільове виділення коштів на придбання медикаментів, розхідних матеріалів тощо», - підкреслив Ігор Шурма.