Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На площі Свободи відкрився черговий Великий Слобожанський ярмарок

На площі Свободи відкрився черговий Великий Слобожанський ярмарок

Сьогодні на площі Свободи за участю заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова відбулося урочисте відкриття Великого Слобожанського ярмарку. У ярмарку взяли участь усі райони і міста Харківської області, суб'єкти господарювання з інших областей України, офіційні і бізнес-делегації з країн ближнього і дальнього зарубіжжя.

«Харків і Харківська область торгують здавна - з середини 17 століття. Ці традиції розвивалися усіма нашими земляками до нас, я впевнений, що будуть продовжуватися і після нас. У цьому році ярмарок проходить у 11-й раз. Проходить у найкрасивішому місті Європи, в нашому Харкові, яким ми пишаємося і любимо. 27 районів області з великим задоволенням приїхали і розгорнули свої експозиції. Вони обіцяли ціни на 20% нижче ринкових. Бажаю всім сьогодні хороших покупок, гарного настрою, здоров'я, щастя і процвітання вашим родинам», - сказав Юрій Сапронов.

«370 учасників сьогоднішньої ярмарки, сотні майстрів мистецтва і народної творчості, десятки колективів ще раз доведуть те, що Харків був і буде завжди молодим, креативним і працьовитим», - додав Сергій Чернов.

В рамках заходу усі райони і міста області презентували свої ярмаркові експозиції. Крім цього, впродовж двох днів вестиметься торгівля сільгосппродукцією та товарами народного споживання за цінами виробників.

Також під час ярмарку буде проведено 5 конкурсів: "На краще блюдо слобожанської кухні", "На кращий каравай із зерна врожаю 2012 року", "На кращу медову експозицію", "На кращий фольклорний колектив", "На кращого майстра народної творчості". Нагородження районів і міст області, підприємств за кращу експозицію на ярмарку, переможців конкурсів відбудеться у неділю, 9 вересня о 12:00.